Josip Lončar: Rózsafüzér

Josip Lončar Rózsafüzér című kétkötetes műve május 13-án, Varga László püspökszentelési és beiktatási szertartására jelent meg Kaposváron. Ez a nap az első fatimai Mária jelenés 100. évfordulója.

A könyvhöz Rumszauer Miklós, a kaposvári Szent Margit- és Szent József-templom plébánosa írt kísérőszöveget. Ebből idézünk:

„Nagyszerű! Forradalmian új! Reveláció! Csak a »legek« szintjén tudom méltatni Josip Lončar művét. A szerző úgy beszél Istenről és a Szűzanyáról, hogy közben imádkoztat. Bibliát olvasó, zsoltárokat imádkozó emberként ismertem ezt a tapasztalatot, de még nem, vagy alig-alig éltem át ugyanezt a hatást »szent irodalmat« olvasva. Ez a könyv »bekapcsolt« az imába! Tankönyv az imáról. Hiánypótló mű! Nagy segítség azoknak, akik elmélyülten, tudatosan szeretnének imádkozni. Akik szeretnék megérteni Istent, Máriát, a szenteket, végső soron önmagukat; akik szeretnék megérteni, hogy mi, miért és hogyan történik az imában, hogy az még gyümölcsözőbb, még hatékonyabb lehessen. Amit ír, nemcsak tanulságos, de messzemenően összhangban áll az imádkozó ember tapasztalatával és az Egyház tanításával. Hiteles, őszinte minden vonatkozásban. Nyugodtan állíthatom, hogy a legjobb írás, amit ebben a témában eddig olvastam.”

A kétkötetes könyv ára 2.500.-Ft (+postaköltség).

Megrendelhető a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen, vagy postán a Szent Imre Alapítvány címén (7400 Kaposvár, Damjanich utca 3/b. I/3.; telefonszám: +36-30-541-99-41).